Webasto huolto turku raisio in mexico

Tunne Lukkosi Testi

Ensimmäinen työviikko on nyt takana ja olo on tosi innostunut, mutta samalla todella väsynyt. Töiden- ja päivähoidon aloituksesta kirjoitan kuitenkin aivan eri postauksessa. Nimittäin nyt vihdoin tartun uuden postaussarjan ensimmäiseen osaan. Luonnos tästä ensimmäisestä aiheesta on roikkunut jo muistiossa keväästä asti, koska halusin kerryttää lisää materiaalia muihin osioihin. Tämä uusi postaussarja käsittelee aihetta itsetuntemus. Tai filosofisemmin sanottuna "kuka ja millainen minä olen? ". Aihetta olen pyöritellyt kolmelta kantilta, joista ensimmäisenä "esittelen" tunnelukot. Onko kellekään tuttu juttu? Monelle on varmasti ainakin jossain tullut vastaan Kimmo Takasen kirja Tunne lukkosi. Mikä tunnelukko? Meillä jokaisella on tunnelukkoja. Tunnelukot ovat elämän alkupuolella, lapsuudessa ja nuoruudessa, opittuja tapoja reagoida eri asioihin. Reaktiot vaihtelevat tunteista ajatuksiin ja käyttäytymisestä siihen, kuinka koet tietyt asiat sekä tilanteet. "Kun tunnelukko nykypäivänä aktivoituu, meissä virittyy lapsuutemme tunteita, ja lukitumme tiedostamattamme toimimaan lapsuudessa opittujen selviytymismallien mukaisesti. "

Tunne lukkosi testi 4

Mantelitumake on se osa, joka varoittaa meitä vaarasta. Mantelitumake nostaa pelon tai uhan tunteen pintaan, kun havaitsemme jotain, jonka luokittelemme vaaralliseksi. Eloonjäämisen kannalta mantelitumake ollut kriittinen, mutta mantelitumake voi olla lapsuuden vuoksi ohjelmoitunut "liian herkäksi", jolloin pakenemme, hyökkäämme tai jäädymme. Tällöin se toimii vaikkapa kuten palovaroitin, joka alkaa huutaa heti, kun sipuli ruskistuu pannulla. Tällainen käytös voi esimerkiksi estää puolustautumisen väittelytilanteissa tai aiheuttaa pakenemisreaktion ihmissuhteiden edetessä tietylle tasolle. Itse huomaan mantelitumakkeen toiminnan siinä, miten kehoni reagoi tietyissä tilanteissa. Minulla on (kiipeilyharrastuksesta huolimatta) tietynlainen korkeanpaikan kammo. Vuoren seinällä ei kuitenkaan auta jäätyä, vaikka kehon hälytyssireenit alkaisivat yhtäkkiä soimaan esimerkiksi sen vuoksi, että on katsonut alaspäin paikassa, jossa jalkojen alla on useita satoja metrejä tyhjää. Takanen antaakin neuvon mantelitumakkeen käsittelyyn, jonka totesin kesän kiipeilyreissuilla erittäin toimivaksi.

Testi on ihan mielenkiintoinen ja suosittelen sen tekemään, vaikka ei olisikaan koko tunnelukoista kiinnostunut. Tunnelukkotestissä on 50 erilaista väittämää. Jokaiseen väittämään vastataan sen perusteella, miten tarkkaan jokin asia kuvaa sinua. Eilen illalla vastailin noihin kaikkiin 50 erilaiseen kysymykseen ja sain vastaamisen jälkeen sain vastauksen omista tunnelukoistani. Vastaukseen oli suoraan luokiteltu eri elämän osa alueita ja minkätasoinen tunnelukko niissä olisi. Itse sain kaikkiin kohtiin vastauksen ei tunnelukkoa. Huomatkaa kuitenkin, että tunnelukkotesti on eri nettisivuilta, kuin aikaisemmin liittämäni tekstit. Tunnelukoista löytyy hyvinkin erilaista tietoa. Tottakai tunnelukkotestitulokset ovat suuntaa antavia ja aina nettitesteihin tulisi suhtautua kriittisesti. Minusta kuitenkin tunnelukkotesti ja kaikki netistä ammentamani tieto tunnelukoista oli äärinmäisen mielenkiintoista. Olen joskus aikaisemmin tehnyt erilaisen testin tunnelukoista. En valitettavasti googlettelun jälkeen löytänyt sitä tähän linkattavaksi.

Terapeutti ja kouluttaja Kimmo Takanen julkaisi pari vuotta sitten kirjan nimeltä Tunne lukkosi – vapaudu tunteiden vallasta. Muistan lukeneeni kirjaa koskettavia lehtiartikkeleita, mutta en ikinä törmännyt teokseen niin, että olisin ottanut sen lukulistalle. Tunne lukkosi – vapaudu tunteiden vallasta -kirja pompsahti kuitenkin viime aikojen keskusteluissa sen verran monta kertaa esille, että marssin ostamaan opuksen. Kirja käsittelee sitä, millaisia tunnelukkoja meihin on menneisyyden tapahtumien perusteella kehittynyt ja miten niitä voi tunnistaa. Olen itse pohtinyt omaan menneisyyteen liittyviä asioita ja käsitellyt niitä itse kehittämälläni menneisyysprojektilla. Menneisyysprojekti liittyy suoraan tunnelukon kuvaukseen: Tunnelukko on lapsuudessa ja nuoruudessa opittu tapa reagoida, kokea, tuntea, ajatella ja käyttäytyä. Kirjaan liittyy tunnelukko-testi, jonka kuka tahansa voi tehdä netissä. Testissä käydään läpi erilaisia väittämiä ja pohditaan niiden sopivuutta omalta kohdalta. Tein testin ja tulokset herättivät paljon ajatuksia.

  1. Tunne lukkosi testi 9
  2. Tunne lukkosi - tunnelukkotesti - testaa tunnelukkosi - www.tunnelukkosi.fi
  3. Tunne lukkosi testi e
  4. Tunne lukkosi testi aikuisille
  5. Tunne lukkosi testi na

Tunne lukkosi testi 2

Kimmo Takanen, Tunne lukkosi – vapaudu tunteiden vallasta Selviytymismalleiksi Takanen listaa mm. asian välttelyn, antautumisen sekä hyökkäämisen. Lapsena nuo tulevat luontaisesti, kuten aikuisiälläkin. Mutta nyt ne kääntyvät itseä vastaan ja horjuttavat tasapainoisia kokemuksia/elämää. Tästä linkistä pääset suoraan Tunne lukkosi -teoksen sivuille, jossa tunnelukoista kerrotaan tarkemmin. Me ihmiset kun ollaan jokainen ainutlaatuisia niin meidän tunnelukotkin vaihtelevat. Takanen listaa kirjassaan 18 eri tunnelukkoa. Niitä ovat esim. alistuminen, uhrautuvaisuus, pessimistisyys, vaativuus ja suojattomuus. Näitä tilanteita tulee kaikille elämän varrella vastaan, mutta aina ko. tunnelukkoa kantavana sitä toimii tietynlaisessa tilanteessa samalla kaavalla. Kaavalla, joka tuntuu oikealta, mutta ei hyvältä. Tunnelukot on jaoteltu neljään eri vahvuuteen: erittäin vahva (tunnelukko vaikuttaa ja ohjaa elämää voimakkaasti), vahva (vaikuttaa elämään merkittävästi), keskivahva (vaikuttaa elämään useissa tilanteissa), heikko (vaikuttaa elämään harvoin) sekä lisäksi ei tunnelukkoa.

Tunne lukkosi testimonials

Kuva: Laura Kiuru Jokainen meistä varmasti haluaisi olla parempi ihminen, niin itselleen kuin muille. Olisi kiva ymmärtää omaa käytöstään paremmin ja löytää sisäinen rauha, stressata vähemmän ja rakastaa enemmän. Moni ymmärtää, että vatsalihaksia ei saa ilman jatkuvaa harjoittelua, mutta henkisten asioiden kehittyminen otetaan usein itsestäänselvyytenä. Ikäänkuin oletetaan, että ikä tai kokemukset kasvattavat. Niin ne varmasti myös tekevät, mutta ilman tiedostavaa ajattelua, välillä jopa huonompaan suuntaan. Negatiiviset kokemukset ja henkinen kipu voivat pahimmillaan johtaa esimerkiksi pelkotiloihin, ahdistukseen ja selittämättömiin tunteisiin, jotka ilmenevät tietyissä tilanteissa. Henkistä kasvua tavoitellessa olisikin tärkeä ymmärtää sitoutua projektiin samalla tavalla kuin sitoutuisit kasvattamaan enemmän lihasmassaa tai paremman aerobisen kunnon. Itsereflektio eli oman toiminnan tarkastelun ja itsearvioinnin taito vaikuttaa kaikkien muiden elämäntaitojen ja tiedon oppimiseen. Se vaikuttaa omaan minäkuvaamme eli siihen millaisina näemme itsemme.

KUMPPANIN TUNNELUKKOTESTI - testaa kumppanisi tunnelukot Tunnelukko on lapsuudessa tai nuoruudessa opittu haitallinen ajattelutapa, joka nykypäivänä aktivoituessaan virittää meissä menneisyytemme tunteita, jotka lukitsevat meidät itselle haitallisiin selviytymiskeinoihin. Mikä on tunnelukko? Lue lisää täältä. Tämä testi on osa kirjan Tunne lukkosi - vapaudu tunteiden vallasta verkkosisältöä. Kirja sisältää laajemman testin, jolla voit paremmin kartoittaa tunnelukkoja. Lue lisää tunnelukoista ja tutustu kirjaan osoitteessa. Testin tarkoitus on auttaa kumppaniasi tunnistamaan tunnelukkojaan. Teidän molempien on hyvä tehdä ensin oma tunnelukkotesti ja sen jälkeen vasta tehdä testit toisistanne. On suositeltavaa, että testien tekemisestä keskustellaan ennen niiden tekemistä. Tulokset voivat auttaa kumppaniasi huomaamaan itsessään piirteitä, joita hänen on itse vaikea nähdä. Kysymyksiä on yhteensä 54. Vastaa kysymyksiin mahdollisimman rehellisesti. VALITSE JOKAISEN VÄITTÄMÄN KOHDALLA ASTEIKOLLA 1-6 MITEN HYVIN VÄITTÄMÄ KUVAA KUMPPANIASI 1 = Ei kuvaa häntä lainkaan 2 = Kuvaa häntä vähän 3 = Kuvaa häntä toisinaan 4 = Kuvaa häntä melko usein 5 = Kuvaa häntä usein 6 = Kuvaa häntä täysin

Minusta tällaisten omien heikkouksien ja vahvuuksien löytäminen on todella tärkeää. Ehkä se auttaakin uusien tunnelukkojen ehkäisemisessä? Tai jos tunnelukkoja pitää hölynpöynä niin ehkä se auttaa omien vahvuuksien löytämisessä ja omien heikkouksien havainnoinnissa. Uskon, että moni voi löytää paljon apua omien tunnelukkojen löytämisestä. Saada paljon vastauksia omista toimintamalleista. Minulle vastaus: ei tunnelukkoja oli selvä vastaus omasta hyvin realistisesta asenteestani elämää kohtaan. Olen hyvin realistinen niin hyvistä, kuin huonoista puolistani ja ehkä sen takia ei tunnelukkoja löytynyt. Vaikka tunnelukkojen synty liitetään lapsuuteen uskon, että tunnelukkoja voi syntyä myös aikuisiällä. Minähän en ole mikään tunnelukkojen expertti pienen internetistä vietetyn ajan perusteella. Uskon silti, että omien vahvuuksien ja heikkouksien hyväksymisellä voi tunnelukkojen syntymistä ehkäistä jatkossakin. Tai, jos tunnelukot eivät vieläkään avautuneet ja koko homma tuntuu hölynpölyltä niin tunnelukkoihin liitetyn informaation avulla saada mielenkiintoista tietoa itsestään.

TUNNELUKKOTESTI - testaa tunnelukkosi Tunnelukko on lapsuudessa tai nuoruudessa opittu haitallinen ajattelutapa, joka nykypäivänä aktivoituessaan lukitsee meidät itsellemme haitallisiin toimintatapoihin. Mikä on tunnelukko? Lue lisää täältä. Tämä testi on osa kirjan Tunne lukkosi - vapaudu tunteiden vallasta verkkosisältöä. Kirja sisältää laajemman testin, jolla voit paremmin kartoittaa tunnelukkojasi. Lue lisää tunnelukoista ja tutustu kirjaan osoitteessa. Testin tarkoitus on auttaa sinua tunnistamaan tunnelukkosi. Kysymyksiä on yhteensä 54. Vastaa kysymyksiin mahdollisimman rehellisesti. Testin tekeminen saattaa aktivoida tunnelukkojasi ja aiheuttaa ahdistusta, tämä on ihan luonnollinen ilmiö eikä sinun tarvitse siitä huolestua. Mikäli testin tekeminen tuntuu liian vaikealta, pidä tauko ja jatka myöhemmin. VALITSE JOKAISEN VÄITTÄMÄN KOHDALLA ASTEIKOLLA 1-6 MITEN HYVIN VÄITTÄMÄ KUVAA SINUA 1 = Ei kuvaa minua lainkaan 2 = Kuvaa minua vähän 3 = Kuvaa minua toisinaan 4 = Kuvaa minua melko usein 5 = Kuvaa minua usein 6 = Kuvaa minua täysin

October 13, 2020, 6:12 am