Webasto huolto turku raisio in mexico

Kilpirauhasen Liikatoiminta Oireet Lista

"Minulla oli ollut vuosien ajan epämääräisiä oireita, mutta keväällä 2014 en pystynyt enää ohittamaan niitä. Olin kova liikkumaan ja nautin juoksusta ja kuntosalitreenistä, mutta nyt rappusten nousukin vei voimat. Olin hurjan väsynyt, paino nousi ja silmiä särki. Oli vapinaa ja sydämentykytystä, korvat soivat, ääni painui matalaksi, iho hilseili ja hiuksia irtosi tavallista enemmän. Äidillä, isoäidillä ja sisaruksilla on kilpirauhasen liikatoimintaa, joten osasin arvata mistä voisi olla kyse, mutta lääkärin mukaan olin terve. Kävin usealla eri lääkärillä, mutta kukaan ei ottanut oireitani tosissaan. Verikoe paljasti, että eräs vasta-ainearvo, TSHRAb oli 40, kun viitearvo olisi yhden luokkaa, mutta tälläkään tiedolla ei kuulemma ollut merkitystä. Sydänkohtauksen vaara Kun kuulin kilpirauhassairauksiin perehtyneestä professorista, endokrinologian erikoislääkäri Matti Välimäestä, lähdin tapaamaan häntä Helsinkiin. Välimäki totesi, että tämähän on aivan selvä tapaus. Minulle aloitettiin Thyroxin-lääkitys ja myöhemmin myös Tyrazolin.

Kilpirauhasen liikatoiminta oireet lista de la

 1. Myytävät kaksiot kemi
 2. Kilpirauhasen liikatoiminta oireet lista b
 3. Rauli Virtanen IS:lle: "En olisi halunnut erota" - Viihde - Ilta-Sanomat
 4. Kilpirauhasen liikatoiminta oireet lista que
 5. Koiran viiksikarvojen leikkaus
 6. Kilpirauhasen liikatoiminta oireet liste des hotels
 7. Kilpirauhasen liikatoiminta oireet lista negra
 8. Taiteilijan työhuone | Jaana Tuomisto
 9. Lateksituppii valloitti Tampereen – ''110 000 seuraajaa työllistää minut!'' | Paikalliset | Tamperelainen
 10. Kilpirauhasen liikatoiminta oireet lista gratis
 11. Kilpirauhasen liikatoiminta oireet lista mas

Kilpirauhasen liikatoiminta oireet lista d

Sain lähetteen kilpirauhasen kuvauksiin ja jatkotutkimuksiin, mutta sairaalan mukaan tutkimuksiin ei ollut tarvetta. Olin huonossa kunnossa. Tärisin, sydän hakkasi enkä pystynyt menemään töihin. Vasta kun T4-V oli noussut 84:ään (viitearvo 22), lääkärit totesivat, että tässähän on jo sydänkohtauksen tai psykoosin vaara. Sain vihdoin diagnoosin: Basedowin taudista johtuva kilpirauhasen liikatoiminta. Aloin käydä joka kuukausi verikokeissa. Ambulanssilla sairaalaan Kuten kilpirauhassairauksien hoidossa usein käy, hoitotasapainon löytäminen on hidasta. Lääkkeiden annostusta viilattiin viisi milligrammaa johonkin suuntaan, ja sitten odotettiin kuukausi, ja sama uudelleen. Kilpirauhasen poistoakin suunniteltiin, mutta leikkaus peruttiin liian korkeiden arvojen takia kolme kertaa. Olin käytännössä sänkypotilas lähes vuoden ajan. En jaksanut tavata ketään, joten olin vain kotona ja nukuin. Neljä kertaa sain kovan kipukohtauksen ja lähdin ambulanssilla keskellä yötä Seinäjoelle. Syyksi arveltiin Tyrazolista johtuvaa maksan kuormittumista.

Nyt tyydyn sauvakävelyyn Vähitellen vointini alkoi kohentua. Sain kerta-annoksen radiojodia ja vietin kaksi viikkoa kotona eristyksissä, etteivät muut altistuisi säteilylle. Toinen paranemistani edistänyt seikka oli se, että Thyroxinin päiväannokset tasattiin. Aiemmin otin joka toinen päivä 50 milligrammaa lääkettä, joka toinen päivä 100. Asiantuntijat ovat tästä tasaamisesta erimielisiä, mutta minun kohdallani lääkityksen tasaaminen kannatti. Palasin keväällä 2016 kouluhuoltajan työhöni tekemään nelituntista päivää. Elokuusta alkaen olen työskennellyt kokopäiväisesti. Oloni on hyvä ja arvot ovat kohdillaan, mutta kilpirauhasarvot voivat kuulemma lähteä yhtäkkiä sahaamaan. En voi rasittaa itseäni kuten ennen. Halu hölkälle ja salille on kova, mutta lääkärin kehotuksesta tyydyn uintiin ja sauvakävelyyn. Olen opetellut kuuntelemaan kehoani ja jaksamistani herkällä korvalla. Lapsenlapsien kanssa puuhailen, mutta en yhtä intensiivisesti kuin aiemmin. " Artikkeli on julkaisut ET Terveys -lehden numerossa 6/2017.

October 13, 2020, 11:40 pm