Webasto huolto turku raisio in mexico

Huonekasvi Ananas Hoito

 1. Aknen hoito

Listaukset Kaikki aiheet Nykyinen aihe Puutarha Huonekasvit eskola 46 18. 11. 2007 06:04 Kaipaan ohjeitta ko. kasvin hoitoon. valoisa paikka, kastele kunnolla, mutta anna välillä kuivahtaa, kasvilla pienehköt juuret, helposti mätänee jos ei välillä"kuivata", sumuttele sitäkin ahkerammin ja jos ikkunalla, kevään aurikoa varottava. Siinä joitakin ohjeita. Onnistumisen iloa! Timanttiananas on helppohoitoinen, mutta helppo tappaa liialla ja väärällä kastelulla. Itselläni on neljä timanttiananasta, ja ne olen saanut kukkimaan ja kukoistamaan pitkään seuraavasti: kastelen kukkaa ainoastaan lehtiruusukkeeseen, siis siihen "möykkyyn" josta nousee kukkapötkylä ja lehdet. Vettä on oltava ruusukkeessa koko ajan muutaman sentin verran, muuten kukka kuolee. Suoraan multaan en ole antanut koskaan vettä (vaikka joissain hoito-ohjeissa näinkin sanotaan), koska se helposti tekee juurille liian märät kasvuolosuhteet. Olen pitänyt kasvejani niin itä- länsi- kuin eteläikkunalla kuin sisemmälläkin huoneessa ja kaikissa paikoissa se on viihtynyt.

Aknen hoito

Ananaksieni esi-äidin sain kukkivana lahjaksi monta vuotta sitten, aina ne ovat kukkineet, kuolleet ja jättäneet yhden penikan. Näin oli ainakin viiden ananassukupolven kanssa, kunnes viimeisin sankariyksilö päättikin kukinnan jälkeen puskea esiin kolme uutta penikkaa ja jäi itse henkiin. :) Huvittavaa!

Ananas eli hedelmäananas on tropiikissa kasvava ruusukeruoho. Myös sen mehukasta, käpymäistä latvakukintoa eli epähedelmää kutsutaan ananakseksi. Kasvin ruusukkeiset lehdet ovat jäykät ja okalaitaiset. Ruusukkeesta kohoaa tukevaan lehtiruusukkeeseen päättyvä, jäykkävartinen kukinto. Latvaruusukkeen alapuolella sijaitsevasta tiheästä kukinnosta muodostuu käpymäinen hedelmystö. Kukat ovat sinipunaiset ja kasvavat tähkämäisenä ryhmänä lyhyen varren yläosassa pienen latvaruusukkeen alapuolella. Luonnossa kasvi kasvaa noin metrin mittaiseksi, huonekasvina käytettävät ananakset ovat noin 30-50 cm korkeita. Tropiikin kasvina ananas vaatii lämpöä, valoa ja tasaista kosteutta. Sijoituspaikka on hyvä olla valoisa tai aurinkoinen ja huoneenlämmön yli 20 astetta, kesäisin ananaksen voi siirtää 22-25 asteen lämpöön. Huonekasvina ananas viihtyy hiekansekaisessa mullassa, joten sopiva multa on Kekkilä Kaktus- ja mehikasvimulta.

Sitä kastellaan runsaasti erityisesti kesäkuukausina. Kasvi viihtyy hyvin myös altakasteluruukussa, jolloin kastelua on helpompi tarkkailla. Arabiankahvi pitää sumuttelusta. Ahkera sumuttelu ja suihkuttelu pitää myös lehdet puhtaana ja kiiltävänä. Talvikuukausien aikana kastelukertojen tiheyttä vähennetään. Sen kuivuuden tunnistaa siitä, että sen lehtien kärjet ruskistuvat. Arabiankahvin luontaisilla kasvualueilla ei ole ollenkaan kalkkia. Tämän vuoksi kahvipensas sen kastelussa olisi hyvä käyttää kalkitonta vettä, jos mahdollista. Lannoitus on tärkeää kasville, ja kevään ja kesän kasvukuukausina sille voi antaa ravinteita viikottain kastelun yhteydessä Kekkilä Kukkaravinteella. Talvikuukausina lannoitteita annetaan harvemmin. Nuorten kasvien multa vaihdetaan kerran vuodessa ja ne istutetaan hieman tilavampaan ruukkuun. Juuripaakkua ei pidä rikkoa paljoa, sillä juurten vioituttua lehdet varisevat. Jos kasvi kasvaa liian suureksi, sitä voi muotoilla leikkaamalla. Hapsottavat oksat kannattaa leikata lyhyemmiksi kasvukauden alussa.

Nauttii lämpimästä, alin lämpötila 15 astetta. Kukinta-aika Timanttiananas kukkii vain kerran. Samoihin lehtiruusukkeisiin ei kehity uusia kukkia. Ananas kasvattaa sivuversoja, jotka voivat myöhemmin kukkia. Talvehtiminen Timanttiananas talvehtii parhaiten hieman viileämmässä, mutta valoisassa paikassa. Lisääminen Lisätään juuret jo kasvattaneista tyviversoista keväällä. Timanttiananas hoitovinkit ja kysymykset lukijoiltamme " Jouluksi sain timanttiananaksen. Ikkunalla on saanut päivänvaloa, mutta ei suorassa paahteessa. Koko ajan olen kastellut seisoneella vedellä lehtisuppiloon, pari kertaa viikossa. Nyt kasvaa pari poikasta ja emo kukkii yhä. " " Nyt n. 8kk:n jälkeen emo kukan saatuani, laitoin 2 timanttiananaksen poikasta omiin ruukkuihinsa. Innolla odotan tulevaa kukintaa!? " " Vielä puolen vuoden jälkeen emo timanttiananas kukkii ja 2 poikasta kasvaa pituutta(17cm). Äsken istutin multaan tavallisen ananaksen, jota juurrutin vedessä n. 1, 5kk. " " Hidas kasvatettava on timanttiananas.

Tiesitkö, että voit itse kasvattaa ananaskasvin kukkaruukussa? Tarvitset: tuoreen ananaksen kukkaruukun Kaktusmultaa muovipussin Kuvagalleria1 Täytä ruukku Biolan Kaktusmullalla. Kierrä irti ananaksen varsi lehtineen ja poista varresta alimmat lehdet. Istuta varsi kukkaruukkuun, kastele multa ja pane ruukku muovipussiin. Pidä ruukku lämpimässä, aurinkoisessa paikassa. Poista pussi, kun juuret alkavat kasvaa. Kastele ananastasi säännöllisesti, lämpimässä kasvihuoneessa jotkut taimet saattavat kehittää jopa hedelmän.

 1. Koriste ananas hoito - Huonekasvit - Suomi24 Keskustelut
 2. Hoito restaurant
 3. Huonekasvi ananas hoito in english
 4. H ja m
 5. Aknen hoito
 6. Huonekasvi ananas hoito de
 7. Anssin jussin areena hinnasto
 8. Kattilat ja kasarit
 9. Vantaan silmäsairaala - Silmälääkärikeskus - Vantaa - Klinik.fi
 10. Huonekasvi ananas hoito cafe
 11. Netposti fi kirjaudu iphone
 12. Vanhanajan vaaleat pikkuleivät

Ananashedelmästä leikataan ohut viipale lehtitupsun mukaan ja hedelmän jätteet murretaan pois. Haavapinnan annetaan kuivahtaa muutaman vuorokauden. Lehtitupsu istutetan hiekkaiseen turvemultaan. Pohjalämpö ja umpinainen ilmatila edistävät juurtumista. Lähilajit ja lajikkeet puna-ananas Ananas bracteatus, (hedelmä)ananas Ananas comosus

Kuvaus Ananas on ruusukeruoho, jonka lehdet ovat jäykät, piikkireunaiset ja kapenevat kärkeä kohti. Ruusukkeesta kohoaa tukevaan lehtiruusukkeeseen päättyvä, jäykkävartinen kukinto. Latvaruusukkeen alapuolella sijaitsevasta tiheästä kukinnosta muodostuu käpymäinen hedelmystö. Kaupasta ostetun ananashedelmän lehtiruusukkeestakin voi kasvattaa huonekasvin (kts. lisääminen), mutta koristeellisempia ovat kuitenkin kirjavalehtiset muodot. Kirjavat lajikkeet kukkivat 5-6 vuoden ikäisinä. Valontarve: aurinko Valoisassa paikassa kasvu jatkuu ympäri vuoden. Hoito 22-25 astetta lämpöä on välttämätöntä, talvella riittää honeenlämpö. Tasainen, niukka kosteus ja multa saa kuivahtaa kastelujen välillä. Lannoitetta voi antaa muutaman viikonl välein, koska lepokausi puuttuu. Multa vaihdetaan keväällä, ruukku saa olla ahdas. Lisääminen Kukinnan loputtua ruusukkeen tyvestä kasvava verso leikataan irti terävällä veitsellä. Versolla on oltava omat juuret irrotushetkellä. Tavallisin syy juurtumisen epäonnistumiseen on liiallinen kastelu.

On ruma katsella. " – Merja Autio Vaikka kukinto ei loppuvaiheessa näyttäisikään kovin houkuttelevalle, kannattaa sen antaa olla rauhassa, kunnes sivuversot ovat kasvaneet riittävään mittaansa. Kun versot ovat kasvaneet, voidaan ne varovaisesti irrottaa ja istuttaa omiin ruukkuihinsa. – " Minkälainen kukkaruukku timanttiananakselle sopii ostoruukun tilalle. Pitääkö olla pohjassa reikiä? " – anssi pulkkinen Timanttiananakselle sopii perusruukku, ei tarvitse olla reikiä pohjassa. Kastelussa kuitenkin kannattaa olla tarkkana, etteivät juuret pääse liikaa vettymään. Voit kyllä laittaa reiällisen ruukun aluslautasella ja kastella kasvia alakautta. Kuva: Anneli Kuva: Anneli

Koko kesän ovat 2 poikasta "kasvaneet" ikkunalla. Saas nähä minä vuonna kukkivat!? Vähän annan vettä aluslautasen kautta n. kerran viikossa. " " Hei, nyt on aikaa kulunut vuosi ja 1 kk. Toissa jouluna saamani timanttiananaksen poikaset kasvavat pituutta, hitaasti kylläkin! Toinen on 21cm. 'isosisko' 23cm pitkä. Eivät todellakaan ole hätäisen kukkia! Mutta odotellaan josko kukkisivat yhtä kauniisti, kuin emo aikoinaan. " " Hei täältä kotoilusta! Timanttiananakset ovat kasvaneet, toinen 22cm ja isompi 24cm. Lehdet alkavat aueta joten kohta voin kastella lehtisuppiloon. Nyt olen kastellut huonelämpimällä vedellä aluslautaselle. Kun keväämmällä vaihdoin mullat, huomasin juurten olevan tosi pienet. Odotellaan kasvun ihmettä! " – Anneli Hei Anneli, kiitoksia useammasta viestistäsi. Olemme saaneet ilolla seurata ja jännityksellä odottaa, miten poikaset kehittyvät täysikokoiseksi timanttiananakseksi. Hienoa, että ovat kasvaneet ja alkavat auetakin:D " Ei ole vielä ongelmia, mutta mitä voi tehdä kuolleelle kukinnolle?

 1. Jumalan kämmenellä lyrics
 2. Kustaa aadolfin kirkko
October 13, 2020, 8:34 pm