Webasto huolto turku raisio in mexico

Koiran Kiima Aika

Muista, narttu voi tulla kantavaksi useammasta astutuksesta. Astutuksesta noin 11 – 23 vuorokauden kuluttua hedelmöittyneet munasolut kiinnittvät kohdun seinämään. Tämän vuoksi lennätän omat narttuni vasta kolmen viikon kuluttua astutuksesta. Oman kokemukseni perusteella se parantaa astutuksen tuloksia ja stressi ei vaikuta kantavaksi tuloon enää munasolujen kiinnittymisen jälkeen. Koira pitää kuitenkin lennättää viikon sisällä, sillä selvästi kantavaa koiraa ei saa lennättää. Kuukauden kuluttua raskaus on jo selvää ja koiria ei saa lennättää. Tiineyden voi tarkistaa ultraamalla noin 21 vuorokaudesta eteenpäin. Röntgenillä raskauden voi tarkistaa vasta vajaa 50 vuorokauden kuluttua, kun luut ovat alkaneet kehittyä kunnolla ja ne nyt näkyvät röntgenissä. Usein nartut ovat myös syömättömiä muutamia päiviä viikon – parin viikon kuluttua raskauden alkamisesta. Usein olen havainnut narttujeni olevan myös pahoinvoipia hieman sen jälkeen, kun munasolut ovat kiinnittyneet kohdun seinämään. Silloin nartut saattavat hieman oksennella.

Aika warrior

Vaikka narttu ei olisi ollut urosten lähellä juoksujen aikana, sen kehossa tapahtuu juoksujen jälkeen samat fysiologiset muutokset kuin kantavilla nartuilla. Valeraskaus on koiralle täysin normaali fysiologinen tila, jossa narttu valmistautuu synnytykseen ja pentujen hoivaamiseen, vaikkei olekaan kantavana. Sen maitorauhaset turpoavat ja nisistä voi tulla maitoa. Narttu saattaa olla apaattinen, tehdä pesää ja hoivata lelujaan. Jos valeraskauden oireet ovat voimakkaita, voidaan niitä lievittää mm. lisäämällä liikuntaa. Valeraskaus kestää muutaman viikon ajan, jonka jälkeen narttu palaa taas ennalleen. Juoksujen välistä aikaa kutsutaan lepokaudeksi ja sen pituus voi vaihdella huomattavasti, ollen kuitenkin keskimäärin puoli vuotta. Urokset Sukukypsyyden lähestyessä varsinkin urokset alkavat kiinnostua ulkoa löytyvistä toisten koirien hajuista. Ne merkkailevat aiempaa ahkerammin ja saattavat jäädä nuolemaan kiinnostavia hajuja. Kun uros havaitsee lähistöllä juoksuisen nartun jättämiä hajuja, se saattaa tulla rauhattomaksi.

Nartut alkavat siirtää häntäänsä sitä takapäähän kosketellessa. Nartun vuoto alkaa yleensä vaalentua. Silloin normaali narttu antaa uroksen astua itsensä luonnollisesti. Kiima kestää noin viikon ja senkin vaihtelu voi olla hyvinkin suuri. Se voi kestää kaikkea vajaan viikon ja kolmen viikon välillä. Omassa kasvatuksessani yleisimmät astutuspäivät ovat yleensä 11 – 14 vuorokauden välillä. Joillakin nartuilla esiintyy astutuksen jälkeen uudelleen veristä vuotoa. En ole itse tästä huolissani, kunhan vuoto ei haise. Kiiman jälkeen alkaa jälkikiima. Se kestää noin 7 viikkoa. Silloin narttu ei enää anna varsinaisesti astua itseään, vaikkakin se voi leikitellä ja itse astua toisia koiria. Koira erittää silloin raskaushormoneja. Kantavalla koiralla jälkikiima päättyy synnytykseen. Koira voi tulla tässä vaiheessa myös valeraskaaksi, vaikkei tai vaikka se olisi astutettukin. Jälkikiiman jälkeen alkaa kiimaton vaihe, joka kestää seuraavan juoksun alkuun. Jos narttu astutetaan, tiineys alkaa siitä hetkestä, kun munasolu irtoaa.

  • Koiran kima aika tv
  • WhatsApp lisäsi reaaliaikaisen paikannuksen pikaviestimeensä - Puhelinvertailu
  • Koiran kima aika hotel
  • Koiran eroahdistus
  • Aika warlock

Meillä on koiria astuteltu nyt urakalla. Nyt ollaan skotlanninhirvikoiraakin keinosiementämässä ja muistutankin nyt muitakin kasvattajia ja koiran omistajia muutamista tärkeistä seikoista koiran kiimasta sekä hedelmöittymisestä. Mistä kiima alkaa, milloin hedelmöittyminen alkaa ja kuinka kauan koira kantaa. Kannattaa pitää muutamia tärkeitä seikkoja mielessä. Hedelmöittymisestä ja tiineydestä on myös paljon väärää tietoa. Koira saaavuttaa sukukypsyyden yleensä noin 10 kk. ikään mennessä, joskin eri roduissa esiintyy suuria eroja. Sukukypsyyden saavuttamisen jälkeen tulee narttu periaatteessa kiimaan koko loppuelämänsä ajan. Säännölliset ja vahvat kiimat ovat yleensä positiivinen merkki lisääntymisen kannalta. Kestävä kasvatus kannattaa rakentaa tällaisten narttujen varaan. Koira voi tulla kantavaksi tietysti vain kiiman aikana. Kiima on useimmilla nartuilla kaksi kertaa vuodessa, mutta kiimakierto voi olla myös harvempi ja yleinen on esimerkiksi 10 kk. välein. Mikäli kiimoja jää välistä tai ne ovat hyvin epäsäännöllisiä, on kyseessä yleensä hormonihäiriöt.

October 12, 2020, 9:52 pm