Webasto huolto turku raisio in mexico

Nuutajärven Lasitehdas Lopetetaan

Kuva: © Matkoilla-blogi Nuutajärven lasitaiteilijoiden omassa yhteismyymälässä ( NuGO Shop – Nuutajärven Galleria Osuuskunta) ihastuttivat lasiesineiden rohkea värien & muotojen käyttö; paljon kaunista lasia oli esillä ihailtavana (ja myytävänä). Erityisesti Markku Salon tuotanto miellytti omaa silmää. NuGO Shop on kymmenen lasitaiteilijan yhteisnäyttely ja -myymälä. Kuva: © Matkoilla-blogi Yhden NuGO'n taiteilijan, Petra Jäppisen tuotantoa. Kuva: © Matkoilla-blogi NuGO'n järjestämä kesänäyttely "Muotojen maastossa" esitteli tänä uonna pirkanmaalaista taidetta; näytteli on auki vielä lauantaina 29. 8. Lasivitriini-tapahtuman yhteydessä. (Nuutajärvellä toimii myös vuonna 1977 Kaj Franckin aloitteesta perustettu lasimuseo (johon tosin emme tällä kertaa tutustuneet. ) Kesänäyttely. Kuva: © Matkoilla-blogi Päätimme käyntimme Nuutajärvellä, kuinkas muutenkaan kun ostoskierrokseen Lasimakasiinissa. Lasimakasiinissa toimii Iittala Outlet – oman arvioni mukaan yksi Suomen suurimmista. Kuva: © Matkoilla-blogi Alueella on kahvila-ravintola, mutta vaihtoehdoksi suosittelen esim. Huittisten Wanhaan pappilaan, jos nälkä tai kahvinjano antavat myöden pienen odottelun.

Nuutajärven lasitehdas lopetetaan helsinki

 1. Tarinoita taloudesta: toukokuuta 2013
 2. Ikea Tromsö parvisänky, Sängyt ...
 3. Aino niemen keikat
 4. Bmw moottoripyörät 2010 relatif
 5. Nuutajärvi - Suomen vanhin lasitehdas - Matkoillablogi
 6. Hp takuuhuolto helsinki
 7. Kohdeluettelo asumisoikeus: Vantaa Savikiventie 3
 8. Vetoomus Suomen vanhimman, Nuutajärven lasitehtaan puolesta - Adressit.com
 9. 4 monikielisyyden etua, jotka voivat kasvattaa yritystäsi
 10. Marimekko ystävämyynti 2019 herttoniemi country
 11. Nuutajarvi lasitehdas lopetetaan

Nuutajärven lasitehdas lopetetaan lau

Tarinoita taloudesta: toukokuuta 2013

Lasialan koulutus jatkuu Nuutajärvellä ainakin vuoden | Yle Uutiset | yle.fi

Nuutajärvellä on eletty lasista jo yli 200 vuotta. Lasitehdas perustettiin kylään vuonna 1793. Tilaa Ylen uutiskirjeitä! Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat! Siirry tilaamaan

Vetoomus Suomen vanhimman, Nuutajärven lasitehtaan puolesta - Adressit.com

Nuutajärven lasitehdas on suomalainen lasitehdas, joka on perustettu vuonna 1793. Nuutajärvi sijaitsee Urjalan kunnassa, Pirkanmaalla. Se on Urjalan merkittävin matkailukohde, jonka Museovirasto on valinnut valtakunnallisesti merkittävien rakennettujen kulttuuriympäristöjen listalleen. Nuutajärven lasitehdas on Suomen nykyisistä lasitehtaista vanhin edelleen toiminnassa oleva. Fiskars on tiedottanut, että aikoo lopettaa Nuutajärven lasitehtaan vuoden 2014 aikana, sekä siirtää toiminnan Iittalaan. Nuutajärven lasikylän sekä tehtaan historia on merkittävä. Moninaisista omistajanvaihdoksista huolimatta tehdas on toiminut lähes keskeytyksettä yli kahdensadan vuoden ajan. Suomalaisen lasimuotoilun merkkihenkilöt kuten esim. Kaj Franck sekä Oiva Toikka ovat työskennelleet Nuutajärven lasitehtaalla vieden Suomalaista lasia maailman maineeseen. Nuutajärvi nimi on aina yhdistetty laadukkaaseen suomalaiseen lasiin. Nuutajärven lasitehtaan alasajo on merkittävä isku sekä Nuutajärven lasitehtaan työntekijöille, kylän asukkaille, mutta myös taidelasin ystäville.

Kylässä toimii lasikoulu, joka tarjoaa valtakunnallista ammatillista koulutusta. Ammattiopisto Tavastian hallinnoimassa oppilaitoksessa kasvaa uusi suomalainen lasitaitajien sukupolvi, joka puhaltaa, hioo ja käsittelee lasia samalla kunnioituksella kuin taitajat Nuutajärven tehtaan paksujen seinien suojassa jo kauan. Lukukausien aikana yleisöllä on arkipäivisin mahdollisuus seurata opiskelijoiden työskentelyä lasihytissä. Kohti uutta vanhasta ammentaen Lasikylän nykypäivä pohjautuu pitkään historiaan, ja vanhat rakennukset ovat edelleen käytössä näyttely-, myymälä- tai työtiloina. Niissä toimii useita vireitä pienyrityksiä, joissa seppä, taidemaalari, tekstiilitaitaja, keraamikot ja lasinpuhaltajat ylläpitävät kylän vahvoja taiteen ja käsityöläisyyden perinteitä. Kävijälle jo pelkkä miljöö on elämys: kun kulkee kylällä pitkin lasitehtaan työntekijöiden yli 200 vuoden ajan käyttämiä reittejä, voi hyvin kuvitella, miten tiivis yhteisö kylässä on asunut, elänyt ja tehnyt työtä yhdessä. Upeasti hehkuva lasimassa otetaan uunista noin 1200-asteisena.

Fiskars on sulkemassa perinteikkään Nuutajärven lasitehtaansa Urjalassa eteläisellä Pirkanmaalla. Uniikkilasia ja taideteollisia piensarjoja tekevä taiteilijaryhmä aikoo kuitenkin jatkaa Nuutajärvellä. – Täällä on perinteisesti ollut paljon lasintekijöitä, ja tehtaan yhteydessä on hyvät työtilat, sanoo Lasikomppanian puheenjohtaja Alma Jantunen. Lasikomppaniassa on mukana 12 taiteilijaa. Ryhmä on Suomen suurin yksityisten lasintekijöiden yhteisö. Monet sen jäsenistä asuvatkin Nuutajärvellä, muutamat Helsingissä. – Olemme kaikki itsenäisiä yrittäjiä, tarkentaa Jantunen. Lasinpuhalluksessa yhteistyö on kuitenkin monin tavoin tarpeen. Fiskars aikoo vuodenvaihteeseen mennessä lopettaa lasitehtaansa Nuutajärvellä ja keskittää tuotannon Hämeenlinnan Iittalaan. Sen sijaan Lasikomppania on hankkinut uuden lasiuunin, johon mahtuu noin tuhat kiloa sulaa lasia. Puhallus on määrä aloittaa perjantaina. Kun Lasikomppanian vanha uuni tuli tiensä päähän, uuden hankinnassa kiinnitettiin huomiota etenkin energiansäästöön.

October 13, 2020, 4:16 pm