Webasto huolto turku raisio in mexico

Norja Kieltää Turkistarhauksen

  1. Norja kieltää turkistarhauksen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Norjan päätöksestä Ingman on todella pettynyt. Se oli hänestä suoranainen petos norjalaisia turkistarhaajia kohtaan. Sikäläiset turkisyrittäjät olivat Ingmanin mukaan alkaneet tehdä investointeja tiloille kunnes linja muuttui. – Vuotta aiemmin Norjassa oli otettu selvästi positiivinen kanta turkiselinkeinoon. Kun linja muuttui, valtio ei ole suostunut edes täysin korvaamaan turkisyrittäjien menetyksiä. Häntä hämmästyttää myös Hollannin linjaus. – Hollannissa eläinten hyvinvointi oli todella hyvällä tasolla. On kaksinaismoralismia, että syödään lihaa ja käytetään nahkaa, mutta turkikset kielletään. Tosin toisenkinlaisia linjauksia on. Ruotsissa esitys turkistarhausta rajoittavasta lainsäädännöstä hylättiin tammikuussa. Ruotsin maa- ja metsätalousministeri Jennie Nilssonin mukaan väitteille eläinten huonosta hyvinvoinnista ei ole tieteellistä perustetta. Ruotsin maatalousviraston tutkimuksen mukaan turkiseläinten tuotanto on korkeammalla tasolla kuin muilla alkutuotannon aloilla. Suomi saa ainoana Euroopassa tuottaa supia Turkistarhauksen kieltämistä kannattavat kansanedustajat perustelivat kantaansa eläinten hyvinvoinnilla.

Norja kieltää turkistarhauksen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

  • Norja kieltää turkistarhauksen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat
  • Norja kieltää turkistarhauksen
  • Alta norja
  • Horoscope norja
  • Norja kieltää turkistarhauksen | Selkosanomat
  • Google Play Musiikin käyttö - Google Play Musiikki Ohjeet
  • Hector yhtenä iltana
  • Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa verkossa liikkuvin kuvin - PDF Ilmainen lataus
  • Katsastus kokkola k1 instructions

Julkaistu 14. 06. 2019 05:41 Norjan parlamentti eli suurkäräjät on hyväksynyt lain, joka kieltää turkistarhauksen. Parlamentti hyväksyi lain perjantain vastaisena yönä äänin 101–68. Lain mukaan uusia turkistarhoja ei enää saa perustaa. Olemassa olevat tarhat pitää sulkea helmikuuhun 2025 mennessä. Turkistarhaus on elinkeinona menettänyt merkitystään Norjassa. Maassa toimii enää alle 200 turkistarhaa, jotka tuottavat noin prosentin maailman minkki- ja kettuturkeista. Lakihankkeen taustalla olivat hallitusneuvottelujen aikaiset lehmänkaupat oikeistokoalition ja pienen liberaalipuolue Venstren kanssa. Puolue asetti tarhauskiellon ehdoksi sille, että se lähti mukaan oikeistohallitukseen. "Tämä on iso voitto eläinten hyvinvoinnille" Eläintensuojelujärjestöt ovat kieltoon tyytyväisiä. – Tämä on iso voitto eläinten hyvinvoinnille Norjassa. On ymmärretty, että eläinten huomioonottaminen on tärkeämpää kuin raha ja bisnesintressit, sanoi Noah-eläinsuojelujärjestön johtaja Siri Martinsen. Hallitus on varannut turkistarhaajille maksettaviin korvauksiin runsaat 500 miljoonaa kruunua (noin 50 miljoonaa euroa).

Korjattu 8. 2. 2020 klo 20. 25: Turkistarhauksen kieltämisen kannalla oli 37 prosenttia kyselyyn vastanneista kansanedustajista. Tekstissä oli aiemmin virheellinen luku 32%. Turkistuotanto Vuosittain noin 2 miljoonaa ketun (sinikettu ja hopeakettu) nahkaa, joista valtaosa Aasiaan. Suomi on yksi maailman suurimpia ketun nahkan tuottajia. 160 000 suomensupin nahkaa ja 1, 4 miljoonaa minkinnahkaa. Välitysmyynnin arvo 296 milj. euroa (2018/2019). 676 tilaa, suurin osa perheyrityksiä. 1980-luvulla oli yli 5000 tilaa. Tuolloin tuottajista huomattava osa oli sivutoimisia. Tiloista Pohjanmaalla 89, 6%, Pohjois-Suomessa 7, 2%, Itä-Suomessa 2, 3% ja Etelä-Suomessa 0, 9%. Turkiselinkeinon kokonaistyöllistävyys noin 5000. Tiloilta raakanahat Vantaalle, jossa Saga Furs -yhtiö myy ne neljästi vuodessa turkishuutokaupoissa. Vantaalta suurin osa nahoista muokattaviksi Kiinaan, vähäinen osa Eurooppaan. Turkispukineita valmistetaan pääosin Kiinassa ja Italiassa. Runsas puolet maailman turkistuotannosta EU-maissa ja Norjassa.

Sinikettuja suomalaisella turkistarhalla. Uutinen julkaistu: 27. 6. 2019 Kuva: Lehtikuva Norja hyväksyi lain, joka kieltää turkistarhauksen. Norjassa suljetaan melkein 200 turkistarhaa. Turkistarhoissa kasvatetaan kettuja ja minkkejä, joista tehdään turkkeja. Laki määrää, että Norjaan ei saa enää perustaa uusia turkistarhoja. Vanhat turkistarhat täytyy sulkea noin viiden vuoden sisällä. Eläinsuojelujärjestöjen mielestä laki on hyvä, koska eläimet eivät enää joudu kärsimään turkistarhauksen takia. Turkiseläimet elävät usein huonoissa oloissa. – Eläinten hyvinvointi on tärkeämpää kuin raha, sanoo Noah-eläinsuojelujärjestön johtaja Siri Martinsen. Kun turkistarhaus lopetetaan, monet menettävät työnsä. Siksi Norjan hallitus maksaa turkistarhaajille korvauksia 50 miljoonaa euroa. Turkistarhaus on kielletty myös esimerkiksi Iso-Britanniassa ja Itävallassa. Suomessa turkistarhaus on sallittua. Lähde STT Mitä mieltä olit jutusta? Kommentoi

Kiina Euroopan ulkopuolella suurin. Tanska merkittävä minkin nahkan tuottaja.

Ulkomaat Norja kieltää turkistarhauksen lailla ja sulkee liki 200 turkistarhaa Pikkupuolue sai tahtonsa läpi hallitusneuvotteluissa asetettuaan tarhauskiellon ehdoksi hallitukseen lähtemiselle. Julkaistu: 14. 6. 2019 5:27 Norjan parlamentti eli suurkäräjät on hyväksynyt lain, joka kieltää turkistarhauksen. Parlamentti hyväksyi lain perjantain vastaisena yönä äänin 101–68. Lain mukaan uusia turkistarhoja ei enää saa perustaa. Olemassa olevat tarhat pitää sulkea helmikuuhun 2025 mennessä. Seuraa uutisia tästä aiheesta Luetuimmat - Ulkomaat Valitse aikaväli

Tarhat pitää sulkea helmikuuhun 2025 mennessä. Norjan parlamentti eli suurkäräjät on hyväksynyt lain, joka kieltää turkistarhauksen. Parlamentti hyväksyi lain perjantain vastaisena yönä äänin 101–68. Lain mukaan uusia turkistarhoja ei enää saa perustaa. Olemassa olevat tarhat pitää sulkea helmikuuhun 2025 mennessä. Turkistarhaus on elinkeinona menettänyt merkitystään Norjassa. Maassa toimii enää alle 200 turkistarhaa, jotka tuottavat noin prosentin maailman minkki- ja kettuturkeista. Lakihankkeen taustalla olivat hallitusneuvottelujen aikaiset lehmänkaupat oikeistokoalition ja pienen liberaalipuolue Venstren kanssa. Puolue asetti tarhauskiellon ehdoksi sille, että se lähti mukaan oikeistohallitukseen. Eläintensuojelujärjestöt ovat kieltoon tyytyväisiä. – Tämä on iso voitto eläinten hyvinvoinnille Norjassa. On ymmärretty, että eläinten huomioonottaminen on tärkeämpää kuin raha ja bisnesintressit, sanoi Noah-eläinsuojelujärjestön johtaja Siri Martinsen. Hallitus on varannut turkistarhaajille maksettaviin korvauksiin runsaat 500 miljoonaa kruunua (noin 50 miljoonaa euroa).

Irlannissa turkistarhauskielto on parlamentaarisessa käsittelyssä. Itävallassa on kiellettyä kasvattaa eläimiä turkiksia varten. Laki tuli voimaan vuonna 2004. Italiassa on tiukennettu hyvinvointisäädöksiä, mutta laintulkinnassa on epäselvyyksiä. Japanissa turkistarhaus on kiellettiin vuonna 2006, ja 10 vuoden siirtymäajan jälkeen maan viimeinen turkistarha lopetti toimintansa vuonna 2016. Kroatiassa turkistarhaus on ollut kiellettyä vuodesta 2018 alkaen, 10 vuoden siirtymäajan jälkeen. Liettuassa turkistarhauskielto on parlamentaarisessa käsittelyssä. Luxemburgissa turkistarhaus kiellettiin vuonna 2018. Makedoniassa kiellettiin turkistarhaus vuonna 2014. Montenegrossa turkistarhauskielto on parlamentaarisessa käsittelyssä. Norjan parlamentti äänesti turkistarhauskiellon puolesta kesällä 2019. Siirtymäaikaa annettiin vuoteen 2025 saakka. Ruotsin hallitus muutti maan eläinsuojeluasetusta joulukuussa 1995 lopettaakseen kettujen pitämisen nykyisenlaisissa verkkohäkeissä. Vuodesta 2001 lähtien kettujen kasvattaminen on ollut Ruotsissa sallittu vain tiloissa, joissa ketuilla on kaivamismahdollisuus, virikkeitä ja mahdollisuus elää luontaisena sosiaalisena ryhmänä.

October 12, 2020, 12:26 pm